Je ergens anders thuis voelen

Extra uren = extra korting bij gastouderbureau Gemoede(r)lijk

De overheid wil – net als wij – de gastouderopvang betaalbaar houden, maar aan de andere kant willen we ook onze gastouders een goede vergoeding geven. Zij zijn tenslotte de basis waar onze kinderen zich thuis moeten voelen. Daarom hebben wij het volgende bedacht: extra uren = extra korting!

Extra uren = extra korting!
Om onze gastouders een goede vergoeding te geven én de opvang betaalbaar te houden voor ouders die veel opvanguren afnemen, hebben wij een mooie constructie bedacht: de ‘extra uren = extra korting’-constructie. Door een korting te berekenen over extra uren, krijgt de gastouder de mogelijkheid om meer uren te draaien, terwijl de ouder niet meer betaalt.

Hoe werkt dat in de praktijk?
Heel simpel: voor één kind betaal je bij ons alleen de eerste 45 uur bemiddelingskosten en voor alle uren daarboven alleen nog maar de kosten van de gastouder. Zo heb je dus een veel voordeliger uurtarief! Voor een gezin met twee of meer kinderen, betaal je boven de 90 uur geen bemiddelingskosten meer.

Tarieven gastouderopvang
Binnen de opvang via een gastouderbureau zijn er een aantal bedragen waar je mee moet rekenen. De bemiddelingskosten die wij als gastouderbureau in 2020 hanteren zijn €1,46 per uur. Het adviestarief voor de gastouder is €5,45 per uur en de maximale vergoeding vanuit de overheid is €6,27 per uur. Maar door onze kortingsconstructie komt voor een groot aantal gezinnen het tarief op €6,- of zelfs €5,95 per uur: dat is dus ruim onder de maximale belastingteruggave!

Rekenvoorbeeld van netto kosten
Ik breng mijn baby van 4,5 maand 3 dagen per week (24 uur) naar een gastouder. Wat kost mij dat? We hebben een modaal inkomen.

Kosten netto: € 0,97 cent per uur.

Ik breng mijn peuter en mijn baby naar een lieve gastouder voor 2 dagen (20 uur) per week. Wat kost mij dat? We hebben een modaal inkomen.

Kosten netto: € 0,90 cent voor jullie baby en € 0,43 cent voor jullie peuter.

Dienstverlening aan huis:

Voor de regeling Dienstverlening aan Huis wordt het minimum uurloon aangehouden, op 1 januari en 1 juli jaarlijks bepaald door de Rijksoverheid.  Op dit moment ligt dat op €11,45 per uur, ongeacht het aantal kinderen. De servicekosten per maand zijn hierbij €55,– voor het eerste kind, €100,– voor twee kinderen en €126,– voor drie kinderen en meer.

Wil jij ook een transparante kostenberekening voor jouw situatie? Neem gerust contact met ons op, want wij helpen je graag!
Mail naar: info@gastouderbureaugemoederlijk.nl